Köpölyözés

                                                  A köpölyözésről

- erről az egyszerű, de nagyszerű, hihetetlenül hatékony módszerről viszonylag keveset hallani, pedig már nagyanyáink is használták ezt a csodálatos gyógyító eljárást, igaz ők "pohárvetés" néven ismerték.

     Fontos, hogy most nem a fájdalmas, manapság oly divatos "fogyasztó" köpölyözésről van szó, hanem a hagyományos kínai gyógyászatban használt köpölyözésről.

     A hagyományos hideg-és meleg köpölyözés nem fájdalmas, elsőre legfeljebb, érdekes, furcsa érzés. Aki egyszer megtapasztalja áldásos, gyógyító hatását, többé nem idegenkedik ettől a szelíd, természetes gyógymódtól. Célja a salakanyagok eltávolítása, áthangolás, új szervezeti egyensúly kialakítása, áldásos hatásait energetikai és fizikai síkon egyaránt kifejti.

     A kezelés lényege, hogy vákuumot hozunk létre hővel, vagy pumpával, üveg harangocskákban, és ezt a test különböző pontjaira (főként a hátra) helyezzük. Az erős szívó hatás miatt felgyorsulnak a keringési folyamatok, az erekbe friss vér és több oxigén áramlik, beindul a méregtelenítés, a szervezetet az öngyógyító mechanizmusok beindítására sarkallja. Szabaddá teszi az energiapályákat, elvezeti a mérgező energiákat, a rossz vért, a salakanyagot. Izomfájdalmak, reumatikus betegségek enyhítésére, méregtelenítésre alkalmazzuk, valamint hat az érrendszerre, a vér és energiaáramlásra is. A kis üvegharangokkal masszírozhatunk, kilazíthatjuk az izmokat, eldolgozhatunk velük mélyebb, kézzel csak nehezen kimasszírozható csomókat

     A szívó hatás miatt a bőr kipirosodik, előfordulhat, hogy kisebb véraláfutások is keletkeznek a bőrön, de ezek néhány nap alatt, maximum 1-2 héten belül teljesen felszívódnak. Kezeléseimben általában ötvözöm a masszázst a köpölyözéssel, hiszen csodálatosan kiegészítik, erősítik egymás jótékony hatását.

Nem javasolt a masszázs / köpölyözés:

- Lázas állapotban

- Akut szívelégtelenség

- Menstruáció idején

- Vérzéssel járó betegségek (Vérzékenység)

- Áldott állapotban

- Friss műtétek után (legalább 6 hétig)

- Daganatos betegség esetén