Rólam

Horváth Balázs vagyok, 2009 - óta foglalkozom masszázzsal. Főként a nyak-, váll-, hát - és a derék merev, kötött izmainak kioldásában illetve stresszoldásban nyújtok segítséget a hozzám forduló embereknek. Masszázsaimban természetes alapanyagokat használok. Kezeléseimet változatos technikákkal, fogásokkal igyekszem minél hatékonyabbá, színesebbé tenni.

S.I.-keresztcsonti ízület kimozgatása:

Ez egy teljesen fájdalommentes japán gerinckezelés!

Testünk központi ízülete az SI ízület. A keresztcsontot és a csípőcsontot köti össze, szó szerint testünk középpontjában helyezkedik el. Ez a módszer, egy Japánban zseniálisan kifejlesztett, gerinc és mozgásszervi problémák kezelésére.

A kezelés lényege, hogy a keresztcsont és a csípőcsont közötti ízületet (SI ízület) kimozgatjuk, feloldjuk az ízületben keletkezett feszültséget, ez által csökken vagy teljesen megszűnik a derékfájás. Hakata professzor szerint (aki ezt a kezelést kifejlesztette Japánban) az esetek többségében az SI ízület blokkolva van, nem jól működik, és ez okozza a derékfájást. Sok esetben gerincsérv műtét után sem múlt el a derékfájás, ezért kezdték kutatni a fájdalom okát. Arra jutottak, hogy az SI ízület nem megfelelő működése okozta a fájdalmat. A kezelés abban segít, hogy az ízület kimozgatásával, a működési zavart megszüntessük.

Ez nem csontkovácsolás, kezelés közben 2-3 mm-t mozdítunk az ízületen, valóban teljesen fájdalommentes és viszonylag rövid ideig tart. A pácienseket sem terheli meg, mert rendkívül finom kezelés, ezért szinte bárkinél segíthet.


SEGÍT A MASSZÁZS:

-ha stresszes típus vagy

-ha beállt a nyakad,vállad,hátad,derekad...

-ha sportolsz

-vagy épp kényszertartásban dolgozol

-ha sokszor fáj a fejed (oka lehet izommerevség is)

-ha alvásproblémáid vannak, méregtelenítenél

-ha úgy érzed nincs elég energiád és feltöltődésre vágysz

Mindig igazodom a vendégeim igényeihez, ha nincs konkrét panasz és csak relaxálni szeretnél, egy stresszoldó,frissítő masszázs is új energiával tölt fel miközben oldottá és rugalmassá teszi a tested.

A masszázs ellenjavallatai:

- Akut gyulladás, lázas állapot

- Fertőző betegségek (pl: influenza, himlő)

- Akut szívelégtelenség

- Súlyos szívbetegség, pacemaker esetén ugyancsak tilos a masszázs

- Angina pectoris (anginás roham)

- Menstruáció idején

- Vérzéssel járó betegségek (vérzékenység)

- Terhesség ideje alatt

- Friss műtétek után,  (legalább 6 hétig, ill a kezelő orvos véleményének kikérése)

- Csonttörés, ficam (ill amíg bármely végtag gipszben van)

- Kezeletlen keringési zavarok, kezeletlen magas vérnyomás (kezelt, rendszeres orvosi kontroll alatt álló, gyógyszert szedő páciensek kezelhetők)

- Krónikus ízületi gyulladás esetén

- Daganatos betegség esetén

- Vírusos szemölcs illetve gombás fertőzés esetén

- Visszeres terület (pl: lábon) nem masszírozható

- Érszűkület, érelmeszesedés előrehaladott állapota

- Akut vénás betegségek, - Trombózis

- Csontritkulás előrehaladott állapota

- Pszichiátriai esetek (skizofrénia, epilepszia)

- Cukorbetegség előrehaladott állapota (pl.: fekélyes alsó végtag, zöldhályog)

- Ittas vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatti állapot

Daganatos betegség sikeres kezelése után, szívinfarktus után, trombózis után, bármilyen friss műtét után,  mielőtt felkeresne, kérem kérdezze meg kezelőorvosát mennyi idő elteltével masszírozható a test, illetve az adott terület. Bármilyen egészségügyi probléma esetén az Ön kezelőorvosa véleménye a mérvadó. Köszönöm a megértést.

Hölgy vendégek: Ha egy mód van rá, lehetőleg smink nélkül érkezzenek, mert a kezelések közben a nagy része lejöhet az arcról, ill. elmosódhat.

                              A hely, hol megpihenhetsz, s újra szárnyra kaphatsz...